Színes programok az ősz első hónapjában

A szeptember – az iskolakezdés mellett rengeteg változatos programot hozott a monori lakosok számára.

Szeptember 1-én, az ősz első napján a nyarat búcsúztattuk a Daniel Speer Brass fúvószenekar koncertjével. A nyárvégi estén a Szent István teret betöltötte a muzsika, mindenki hallhatott számára kedves dallamokat, legyen szó akár ismert filmzenékről, latinos, vagy jazz dallamokról.

Szeptember 14-én nyílt meg Művészek A Művészetért Egyesület bemutatkozó kiállítása a Vigadó emeleti galériájában „Egyesült világok” címmel. Számos kiállító különböző technikákkal, sok féle témában készített műve, a sokszínűség ellenére mégis egy koherens egészet alkot. A kiállított művek október 6-ig tekinthetőek meg nyitvatartási időben.

Szeptember 17-én a házikedvenceké volt a főszerep a Művelődési Házban. A kutyás családi nap kicsiknek és nagyoknak egyaránt szólt. Tanulhattunk arról, hogyan legyünk felelős gazdák, megismerkedhettünk a Monori Kutyasuli négylábú növendékeivel, a „Gazdijogsit” a Monori Rendőrkapitányság munkatársai mutatták be, a rendezvényt pedig a „Hurrá! Lesz kiskutyám!” című színdarab zárta. A nap folyamán a monori menhelyek számára gyűjtöttünk adományként kutyaeledelt, amelyből több, mint 650 kg gyűlt össze, melyet ezúton is köszönünk!

Az adományozók:

Bekker & Bekker Kft.

Memo Kft.

Pénzes Ferenc

Dézsiné Gabriella

Hegedűs Lilia

Madiné Klára

Németh Julianna

Fekete Dominik

Darázsi Kálmán

Zalka Andrea

Nagy Orsolya

Maczek Károly

Kellner Tamásné

Rávágyi-Bajkai Mariann

Nemzetőr iskola 6/A osztálya

Szeptember 19-én nevetéstől volt hangos a Vigadó emeleti díszterme, ugyanis a Dumaszínház őszi évadának első előadását hallhattuk. Badár Sándor „Miért pont Ázsia?” című önálló estje megtornáztatta minden résztvevő rekeszizmát.

Szeptember 30-a igazán eseménydús nap volt. A délelőtt folyamán a legkisebbek részére „Polárka története” címmel zenés bábelőadás volt a Vigadóban, míg délután a hagyományoké volt a főszerep a Művelődési Házban a Népzenei és Néptánctalálkozón. A környező településekről érkező csoportok bemutatóit láthattuk, majd az estét egy fergeteges táncház zárta.

Október 1. hazánkban és világszerte is az idősek világnapja. Ez alkalomból már hosszú évek óta hagyomány, hogy a monori szépkorúak részére műsorral kedveskedünk és ez idén sem volt másképp. A programokat a MonOrgona Dalkör dalcsokra nyitotta, majd Darázsi Kálmán, városunk polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Őt követte a SZÖSZ Szenior Örömtánc –Szenior Torna Életrevalók Örömtánc Klub Monori csoportjának bemutatója, végül az Operett Voices Társulat „Borban a vigasság” című előadását halhatták.