Szakkörök

Szakkörök felnőttek részére

A Nemzeti Művelődési Intézet Magyarország Kormányának támogatásával 2023-ban is meghirdeti a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért programot, melyhez ismét csatlakozott a Vigadó Kulturális és Civil Központ. Három új szakkör indul kizárólag felnőtteknek.

2023. októberétől a következő szakkörök indulása várható: 

Békés megyei hímzés szakkör
Vezeti: Balázs Istvánné Ildikó
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám:5 fő

Gyertyakészítés szakkör
Vezeti: Nagyné Sárdi Zsuzsanna
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám:5 fő

Natúrkozmetika szakkör
Vezeti: Nagyné Sárdi Zsuzsanna
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám:5 fő

Alkotni és együtt lenni öröm!


Helyszín: 2200 Monor, Kossuth Lajos u 65- 67. (számítógépes oktatóterem)
További információ: +36 70 366 6262
Jelentkezés személyesen a Vigadó emeleti portáján, a  vigado@vigadokft.hu  e-mail címen vagy a +36 70 366 6262 telefonszámon.


Békés megyei hímzés szakkör

A hímzés olyan díszítő eljárás (illetve az így elkészített mű), amely valamilyen alapanyagot (pl. vászon, szövet, bőr) tűbe fűzött fonállal varrással készített mintával ékesít. Az emberiség megjelenése óta fejlődő, mára már hihetetlen technikai gazdagsággal rendelkező szakág. Generációról generációra megújulni képes önmegvalósító, nyugtató tevékenység. A 20 alkalmas szakkör alkalmával az érdeklődők a békés megyei hímzéssel ismerkedhetnek meg.

Gyertyakészítés szakkör

 A mártott gyertya elkészítését követően csavart és más modern változatú gyertyákat is megtanulnak készíteni a résztvevők.  A hagyományos gyertyaöntésen kívül mártanak, forgácsolnak, tekernek, úsztatnak … majd  a szakkör tagjai.

Natúrkozmetika szakkör 

A szakkörön résztvevők megismerhetik a természetes anyagok felhasználásának lehetőségeit, a különböző természetes, növényi alapú, hidegen sajtolt olajok, vajak, gyógynövények, illóolajok szinte végtelen, kimeríthetetlen tárházát, miközben készíthetünk habkrémet, masszázstömböt, testradírt, sminklemosót, ajakbalzsamot, fürdőbombát.