Nyári programajánló

A 2024-es nyár idén is mozgalmasnak ígérkezik városunkban. Visszatérnek a korábbi évekből már jól ismert szabadtéri programok, valamint némi újdonsággal is készülünk vendégeinknek.

A tavasz – a jó idő és a napsütés mellett a kinti rendezvények sorát is hozza magával, melyek között az első, a most debütáló, április 28-án megrendezésre kerülő I. Strázsa-hegyi Trail Futóverseny. Az ezer pince között, kettő, öt, valamint tíz kilométeres távokon meghirdetett versenyt nem csak a fitneszőrülteknek érdemes beírni a naptárba.

Hagyományosan május hónap utolsó vasárnapján újra Városi Gyermeknap a Sportcsarnokban! 14 órától kicsik-nagyok együtt élvezhetik a különböző fellépők előadásait, versenyezhetnek, ki csúszik le hamarabb a felfújható óriáscsúzdán, ki nyeri a mini-tekerőt vagy mérhetik össze ügyességüket furfangos játékokon keresztül.

Június beköszöntével mindjárt a 2 napos Borvidékek Hétvégéje rúgja be a fesztiválszezon ajtaját. Május 31-én, idén már 3. alkalommal rendezzük meg a Pincezene Fesztivált, ahol amatőr zenekarok mutathatják meg tehetségüket a monori közönségnek, majd június 1-jén kinyílnak a pincék, megtelik élettel a Strázsa-hegy: csodás helyszín, jó hangulat, zeneszó, finom falatok, több, mint 40 helyi-, valamint vendégborász jobbnál jobb italai – ez egy tökéletes nyárkezdés receptje.

A gasztronómiai élvezeteket kedvelőinek a Borvidékek Hétvégéje csak előétel volt – a július 4. és 6. között rendezett, már hagyománnyá vált „Kóstold meg Csehországot!” cseh kulináris napok az igazi főfogás. Tanulhatunk az ételek és italok történetéről, megmérettethetjük magunkat különböző versenyeken, a kicsiket kézműves foglalkozások, gyermekelőadások várják, este pedig változatos, különböző stílusú zenei koncertek töltik meg a Szent István teret.

Ha valaki egy kis lazításra vágyik a nagy nyári forgatagban, annak a július 27-i, PikNik Mozival egybekötött FröccsSzombat nyújt tökéletes kikapcsolódást. A Kis-tó melletti park ad otthon a délutáni családbarát programoknak, majd az azt követő kasszasiker filmnek, melyet egy hatalmas vásznon lehet élvezni. A visszajáró vendégeink rendszerint minden földi jóval megtöltött piknik kosárral érkeznek, de aki otthon felejti a batyuját, annak sincs oka aggodalomra, hiszen a kitelepülő helyi termelők széles választékából mindenki fogára akad falat.

Az Államalapítás Ünnepe évek óta meghatározó programja Monornak. Idén sincs ez másképp, sőt, a hosszúhétvégére való tekintettel 2 napos fesztivállal készülünk az idelátogatóknak. Augusztus 19-én a Tankcsapda csap a húrok közé, éjszakába nyúló utcabálon mulathatunk, míg másnap este a ValMar perdíti táncra a városközpontot. Mindkét napon gyermekelőadások, szabadtéri játékok, ételek-italok várják a vendégeket, a rendezvény lezárásaként pedig augusztus 20-án közösen csodálhatjuk meg a tűzijátékot.

Mindenkit sok szeretettel vár Monor város önkormányzata és a Vigadó csapata!