Adventi programok városunkban

A 2023-as év végéhez közeledve, az adventi időszak kezdetével városunk is ünnepi fénybe borul.

Készüljünk együtt a Karácsonyra decemberi programjainkkal!

November 24-től december 10-ig a Szent István téren, a már hagyománnyá vált, Kruchió László által megálmodott XVI. Adventi Kiállítás tekinthető meg, „Laci varázslatos karácsonyi kalandja” címmel.

Idén is várjuk a „cipősdoboznyi jószándékot” november 24. és december 17. között a Vigadó emeletén, valamint a szabadtéren megrendezésre kerülő adventi gyertyagyújtások alkalmával, melyeket a Katolikus Karitász monori csoportja segítségével juttatunk el a monori rászoruló családok részére.

December 4-től, az idén már 3. alkalommal megrendezett Monori Mesebeli Mézeskalácsvárost tudod megnézni az emeleti galériánkban, amelynek az általad készített mű is részese lehet! Hozd be a Vigadóba november 27. és december 1. között az ehető alkotásod, és nyerd meg a közönségszavazást!

A december 6-a kicsiknek és nagyoknak is izgalmas dátum, hiszen nem tudjuk, hogy az ablakban lévő csomagban virgácsot vagy ajándékot találunk. A Kiss Kata Zenekar előadására ezért várunk mindenkit – jót és rosszat, felnőttet és gyereket egyaránt, hogy együtt várjuk a Mikulás érkezését!

Ha szeretnél személyesen is találkozni a piros ruhás jótevővel, akkor december 3. és 6. között lehetőséged van rá, hiszen felbukkan a város különböző pontjain, sőt, akár meg is látogat téged az otthonod melegében.

Az egyházak közreműködésével idén is minden vasárnap (december 3-án, 10-én, valamint 17-én) 16 órától közösen gyújtjuk meg a gyertyát a város adventi koszorúján. A nagy hidegre való tekintettel az egyházak meleg teával, forralt borral, zsíros kenyérrel várják az érkezőket. Az utolsó gyertyagyújtás, valamint városi karácsonyi ünnepség, a december 24-re eső negyedik adventi vasárnapra tekintettel idén december 22-én, pénteken kerül megrendezésre.