Szakkörök

Szakkörök felnőttek részére

A Nemzeti Művelődési Intézet Magyarország Kormányának támogatásával 2024. második félévében is meghirdeti a Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért programot, melyhez ismét csatlakozott a Vigadó Kulturális és Civil Központ. Két új szakkör indul kizárólag felnőtteknek. A következő szakkörök előreláthatólag szeptember végén, október elején indulnak:

Makramé szakkör
Vezeti: Nagyné Sárdi Zsuzsanna
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám: maximum 10 fő

Quilling szakkör
Vezeti: Nagyné Sárdi Zsuzsanna
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám: maximum 10 fő

A Vigadó saját szervezésében a következő szakkör indul:

Hímzés szakkör
Vezeti: Balázs Istvánné Ildikó
Időpont: egyeztetés alatt
Szabad létszám: maximum 10 fő

Alkotni és együtt lenni öröm!


Helyszín: 2200 Monor, Kossuth Lajos u 65- 67. (számítógépes oktatóterem)
További információ: +36 70 366 6262
Jelentkezés személyesen a Vigadó emeleti portáján, a  vigado@vigadokft.hu  e-mail címen vagy a +36 70 366 6262 telefonszámon.


Hímzés szakkör

A hímzés olyan díszítő eljárás (illetve az így elkészített mű), amely valamilyen alapanyagot (pl. vászon, szövet, bőr) tűbe fűzött fonállal varrással készített mintával ékesít. Az emberiség megjelenése óta fejlődő, mára már hihetetlen technikai gazdagsággal rendelkező szakág. Generációról generációra megújulni képes önmegvalósító, nyugtató tevékenység.

Makramé szakkör

A 17. századtól beszélhetünk a makraméról, makramézásról önálló művészeti ágként. Folyamatos népszerűségének oka, hogy elég hozzá a két kezünk, a fonal és egy olló. Az egyszerűsége miatt pedig mindenki sikerélménnyel használhatja ezt a csomózási technikát.

Quilling szakkör 

Először szerzetesek használták vallási kegytárgyak díszítésére, és eredetileg a papírcsíkokat kézzel darabolták, majd libatollakra tekerve érték el a kívánt formákat. A mai használatban már csak papír szolgál a technika kiteljesítésére. El lehet kezdeni akár egy fogpiszkálóval, de többféle eszköz is rendelkezésére áll annak, aki komolyan szeretne foglalkozni vele.