Események betöltése

« Összes Események

 • Ez az esemény elmúlt.

I. Strázsa-hegyi Toyota Trail futóverseny

április 28. @ 08:00 - 16:00

 

I. Strázsa-hegyi Toyota Trail Futóverseny

„Ne légy hordó, fuss velünk!”

 

A verseny időpontja:

2024.04.28. – vasárnap

A verseny rendezője:

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.

Versenyközpont:

Monor, Strázsahegy Szent Orbán tér

A verseny célja:

A futósport és ezáltal az egészséges életmód, a rekreáció népszerűsítése Monoron. A Strázsa-hegy és környékének bemutatása mind a helyi lakosok, mind az ide látogatók számára, mint izgalmas, szép, változatos futóterep, mely össze tud kapcsolódni a fejlődő és egyre népszerűbb pince és borkultúrával.

Távok, versenyszámok:

 • 2 km
 • 5 km
 • 10 km

Útvonal információk:

A 2 km-es táv általános és középiskolások kedvelt pályája lesz. A táv elején meg kell küzdeni a kilátóhoz vezető emelkedővel, utána viszont frissítőpont és folyamatos lejtés teszi szerethetővé a pályát, melynek emelkedése 30 m. A 2 km-es táv aszfalton, stabilizált kavicsos úton, és bazaltkockás úton halad. A terep bármilyen futócipőben jól futható. A későbbiekben közreadásra kerül a táv videós bejárása is.

Frissítőpontok száma: 2 (befutóval együtt)

Első frissítő pont 1,1 km-nél. A táv össz. szintemelkedése 30 m.

Az 5 km-es táv útvonala először aszfalton halad (5%), a pincefalu belső részein bazaltkockás úton (20%), ezeken túl pedig stabil földúton (75%). A terep aszfaltos futócipőben is jól futható, amennyiben pályát eső éri, akkor javasolt lehet a terepfutó cipő. A későbbiekben közreadásra kerül a táv videós bejárása is.

Frissítőpontok száma: 2 (befutóval együtt)

Első frissítő pont 3,5 km-nél. A táv össz. szintemelkedése 60 m.

A kör elhalad a pincefalu vendégváró pincéinek többsége előtt, érinti a kilátó területét

A 10 km-es táv útvonala először aszfalton halad (2%), a pincefalu belső részein bazaltkockás úton (10%), ezeken túl pedig kavicsos úton és stabil földúton (88%). A terep aszfaltos futócipőben is futható, jobb időeredmény elérése érdekében, illetve amennyiben a pályát eső éri, akkor javasolt a terepfutó cipő. A későbbiekben közreadásra kerül a táv videós bejárása is.

Frissítőpontok száma: 3 (befutóval együtt)

Első frissítő pont 3,5 km-nél, második 6,5 km-nél. A táv össz. szintemelkedése 120 m.

A kör elhalad a pincefalu vendégváró pincéinek többsége előtt, érinti a kilátó területét, a tetei olajkutat és a Forrásvölgyet.

Rajt időpontok:

2 km rajt                                   9:30   szintidő: 25 perc

10 km rajt                               10:00   szintidő: 1 óra 30 perc

5 km rajt                                 10:15   szintidő: 50 perc

Rajtszám átvétele:

A verseny napján, a helyszínen 7:00-tól 9:15-ig a versenyközpontban.

Időmérés:

Chipes időmérés.

Díjazás:

A távot teljesítőket egyedi befutóéremmel és befutócsomaggal jutalmazzuk.

A kategóriák helyezettjeit nemenként és korcsoportonként egyedi díjazásban részesülnek.

Technikai verseny póló:

Monori lakosok részére, illetve a monori iskolában tanulók részére a nevezési díj tartalmazza a verseny hivatalos pólóját. A póló méretét a nevezéskor fel kell tűntetni. A nem Monori érintettségű versenyzők a nevezéssel egy időben, 2024.04.14-ig lehetőség van a nevezési felületen az esemény trikójának/pólójának megvásárlására, melynek ára 4500 Ft. Csak a nevezéskor megjelölt méretet tudjunk adni, cserére nincs lehetőség. A trikót/pólót a rajtszámmal együtt tudjuk átadni.

Annak a nevezőnek, aki megvásárolta a pólót, de nem jön el a versenyre, ám a pólóra mégis igényt tart, ezt jeleznie kell legkésőbb a verseny megelőző nap 20:00 óráig. Ez esetben a pólóját félretesszük és az aktuális postázási díj megfizetése után kipostázzuk neki. (a posta költséget a verseny napját követő 3 munkanapon belül kell átutalni) Ha a nevező a fentieket elmulasztja, akkor később a pólóra már nem tarthat igényt.

Nevezés módja:

Online nevezés az alábbi felületen 2024.04.14-ig: https://korido.hu/2024Monor

2024.04.14. után és a helyszínen nincs lehetőség a nevezésre.

Létszámlimit: 300 Fő

Nevezési díjak:

  2023-as évben 2024. március 15-ig 2024. április 14-ig
18 év alatti versenyzőknek: 3.500,- Ft 4.500,- Ft 5.500,- Ft
18 év feletti versenyzőknek 5.500,- Ft 6.500,- Ft 7.500,- Ft

 

Iskolai csoportos nevezés a 2 km-es távra: Amennyiben iskolák csoportos nevezéssel kívánnak nevezni a nevezési díj 2.000,- Ft /fő összegre módosul. A csoportos nevezést kizárólag a www.vigadokft.hu honlapon található nevezési lapon fogadunk el! Az egyéb feltételeiről a vigado@vigadokft.hu e-mail címen lehet és szükséges érdeklődni!

Az előnevezési díjakat a versenyről való lemondás esetén a szervezők nem utalják vissza! Befizetett részvételi díj esetén a nevezés átruházható, amiről a szervezőket írásban kell értesíteni a vigado@vigadokft.hu e-mail címen, legkésőbb 2024.04.14-ig.

Az online előnevezés csak akkor tekinthető véglegesnek, ha a regisztrációs felületen leadott regisztráció után maximum 5 munkanapon belül megérkezik a nevezési díj a Vigadó Nonprofit Kft. számlaszámára: OTP Bank 11742056-20054441. Utaláskor a „Közlemény” rovatában a következő adatokat kérjük megadni: a nevezéskor generált egyedi azonosítót (2 km, 5 km, 10 km). Ha a regisztráció utáni 6. munkanapon sem érkezett be a nevezési díj, akkor fenntartjuk a regisztráció törlésének jogát!

Nevezési díj tartalmazza:

 • a versenyen való részvételt
 • rajtszámot
 • chipes időmérést
 • egészségügyi felügyeletet
 • biztosított útvonalat
 • frissítést a frissítőpontokon és a célban
 • ruhatár
 • támogatóink felajánlásából összeállított befutócsomagot a célban
 • befutó érmet
 • díjazás I-III. helyezettig
 • monoriak és monori iskolások részére egyedi pólót 2, 5 és 10 km-es távokon
 • online eredménylistát
 • online emléklap
 • befutóvideót

Korcsoportok:

Táv korcsoport korcsoport korcsoport
2 km 14 év alattiak 14-15 év között 16-18 év között

 

Táv korcsoport korcsoport korcsoport korcsoport korcsoport
5 km 18 év alattiak 18-34 év között 35-44 év között 45-54 év között 55 év felett
10 km 18 év alattiak 18-34 év között 35-44 év között 45-54 év között 55 év felett

Versenyszabályzat:

 1. A rajtszám átvételekor, minden nevező aláírásával igazolja, hogy a versenyszabályzatban foglaltakat megismerte, azokat elfogadja és betartja, valamint azt, hogy a versenyen a saját felelősségére indul.
 2. A szabályzat el nem olvasása nem mentesíti a futót annak betartása alól.
 3. 18 éven aluli gyermek kizárólag szülői beleegyező nyilatkozat kitöltésével vehet részt a rendezvényen. A kitöltött nyilatkozatot a nevezéssel egyidőben meg kell küldeni a szervező e-mail címére vigado@vigadokft.hu. Nyilatkozat nélkül 18 év alattiak nem indulhatnak a versenyen!
 4. A versenyző kijelenti, hogy a versenyre megfelelően felkészült, egészségi állapota megengedi a versenyen való indulást, olyan betegségről, sérülésről nincs tudomása, ami akadályozza a részvételt.
 5. A versenyző tudomásul veszi, hogy a Vigadó Nonprofit Kft.-t nem terheli felelősség a rossz állapotából, nem megfelelő felkészültségből, rejtett betegségekből adódó sérülésekért, egészségügyi problémákért és az eseményen történt egyéb más okból eredő sérülésekért.
 6. Amennyiben ismételten járványügyi korlátozások lépnek életbe, csak olyan futó vehet részt a versenyen, aki ezeknek az intézkedéseknek eleget tesz. Aki emiatt nem tud részt venni a versenyen, kártérítésre nincs lehetőség.
 7. A versenyző jelentkezéskor elfogadja, hogy az általa elküldött adatok a valóságnak megfelelnek és azok tárolásához és a rendezvényen való felhasználásához hozzájárul. Az általa megadott címre, e-mail címre, telefonszámra a rendezőség küldhet hírlevelet és szöveges üzenetet.
 8. A versenyző a nevezéssel egyidejűleg tudomásul veszi, hogy róla a rendezvényen képmás, azaz fényképfelvétel és/vagy videofelvétel (a továbbiakban: képmás) készülhet, amelyet a Szervező – vagy általa megbízott harmadik személy – jogosult időben, területileg – így különösen plakáton, szóróanyagon, facebook-on, youtube-on, online weboldal bannereken, elektronikus hírlevélben, az esemény galériájában -, felhasználás módja és mértéke tekintetében korlátlanul felhasználni. A felhasználás módja kiterjed különösen, de nem kizárólagosan a képmás átdolgozására, terjesztésére, többszörözésére, nyilvánosság felé történő közvetítésére, adathordozón való rögzítésére és tárolására, továbbá a képmás felhasználásának harmadik személy részére történő átengedésére. A rendezvényen való részvétellel külön nyilatkozat nélkül elismeri, hogy a hozzájárulás az esetleges nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia miatt természetéből fakadóan vissza nem vonható, annak bárminemű korlátozás csak a tiltó nyilatkozat megtételét követő időszakra köti a jogosult(ak)at, továbbá visszavonhatatlanul kijelenti, hogy a fentiek szerint részletezett felhasználási jogokért, valamint a képmás felhasználásához és nyilvánosságra hozatalához adott hozzájárulásért díjazásra nem tart igényt.
 9. Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem látható helyen viseli, továbbá aki nem teljesíti a szervezők által kijelölt versenytávot, vagy a nevezést pontatlanul, valóságnak nem megfelelően tölti ki.
 10. Kizárásra kerül az a versenyző, aki nem a szervezők által kijelölt útvonalon teljesíti a távját.
 11. A versenyen kísérő autó, motorkerékpár, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
 12. A versenyen görkorcsolyázni, gördeszkázni, kerékpározni, rollerezni, rajtszám nélkül futni tilos. A kerékpáros, görkorcsolyás, gördeszkás kísérővel induló futót a versenyből kizárjuk.
 13. A versenyen kutyával futás nem engedélyezett!
 14. A rendezőség a verseny területén és a ruhatárban, a parkolóban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén felelősséget nem vállal.
 15. A versenyen nem vállalunk felelősséget az egymásnak okozott személyi és vagyoni károkért.
 16. Az esemény helyszínén kereskedelmi és reklámtevékenység csak a Szervezők beleegyezésével, előre egyeztetett formában engedélyezett!
 17. A versenyző tudomásul veszi, hogy a versenypálya mellett balesetveszélyes létesítmények lehetnek. Ezek megközelítése tilos!
 18. A versenyző tudomásul veszi, hogy a versenypályán akadályok találhatóak, útburkolati hibák, egyenetlenségek előfordulhatnak például kátyúk, kereszt- és hosszanti irányú szintkülönbségek, egyéb akadályok, amelyek miatt fokozott figyelemmel kell haladnia a versenypályán. Az úthibák okozta balesetekért a rendező nem vonható felelősségre.
 19. A versenyző tudomásul veszi, hogy a versenypálya elhagyása veszélyes és tilos, a pálya elhagyása a versenyből való azonnali kizáráshoz vezet.
 20. A Szervező az utolsóként elhaladó Versenyző után kerékpárral ellenőrzi az útvonalat.
 21. A verseny időtartama alatt az esemény teljes területén tilos a dohányzás, és az alkohol fogyasztás beleértve a kísérőket is!
 22. A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, frissítőpontok, váltópont helyét, rajt idejét/ helyét, vagy töröljék, vagy másik időpontra halasszák a versenyt. A befizetett nevezési díjakat a szervezők nem utalják vissza, az az esetleges halasztott dátumon érvényesek, vagy a következő évi versenyre átvihetőek.

A versenyközpont megközelítése és parkolás:

A versenyközpont megközelítést Budapest és Cegléd felől az M4 Péteri/Monor lehajtóján az első lehetőségnél balra (széles út, ami föld út), majd jobbra és imét balra. A táblákkal jelzett útvonalon. Parkolás a fenyves alatti területen a Bereki dűlőn lehetséges. Majd a Locsodi úton gyalog lehet megközelíteni a versenyközpontot.

A vonattal érkezők számára 8:15-8:45 között a vasútállomásról díjmentes helybeli transzfer biztosított. Ugyanez visszafelé 13:15-13:45 között biztosított. A transzfert díjmentesen biztosítják a szervezők. A nevezésnél kérjük jelezze, hogy igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget.

Nyitott pincék:

A verseny napján nyitott pincék programot szervezünk, így a szurkolók, kisérők a verseny alatt és után bejárhatják a pincefalut, mely kiváló étkezési és borkóstolási lehetőségeket kínál.

Köszönetnyilvánítás:

A tanácsokért, javaslatokért, segítségért a szervezők külön köszönetüket fejezik ki a Monori József Attila Gimnázium-nak, a Monori Sport Egyesület-nek és a Monorierdei Szabadidősport Egyesület-nek!

www.mjag.edu.hu,

www.monorse.hu,

www.monorierdosport.hu

További információ: vigado@vigadokft.hu

Minden versenyzőnek, résztvevőnek eredményes felkészülést kívánunk!

Szeretettel vár Téged is Monor, az ezer pince városa!

A szülő hozzájáruló nyilatkozat az alábbi linken tölthető le:

szuloi_nyilatkozat_2024_04_28

 

5 km

10 km

2 km

Részletek

Dátum:
április 28.
Időpont:
08:00 - 16:00