Köszöntjük Önöket a monori Vigadó Kulturális és Civil Központ megújult honlapján! Kellemes böngészést kívánunk, kérjük, osszák meg ismerőseikkel új oldalunkat!

Árajánlat kérése és jegyrendelés

Ha igénybe szeretné venni szolgáltatásainkat, belépőjegyet rendelne az általunk szervezett előadásokra töltse ki a mellékelt űrlapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot megadott elérhetőségein!

Hírlevél felíratkozás

Amennyiben rendszeresen szeretne értesülni rendezvényeinkről, híreinkről, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Vigadó épülete

Száz éve épült, egykor tündökölt, majd egy évtizedig üresen állt. Sokáig a város központjának egyik csúfsága volt, ma újra virágzó kulturális és civil központ. Így lehetne összefoglalni az európai uniós támogatással megújult monori Vigadó épületének történetét.

A Polgármesteri Hiva­tallal szemben álló Vigadó 1909-ben épült, a város polgárai ide jártak mulatni, bálozni. Az épületben étterem, bálterem és egy szálloda kapott helyet. Az intézmény sikeresen működött ebben a formában egészen a nyolcvanas évek végéig. 1988-ban volt utoljára előadás a Vigadóban.

Az épület ezután tulajdonképpen üresen állt, többször betörtek, és az idő vasfoga is látványos harapásnyomokat hagyott rajta. Az egykori szállodarészben szükséglakásokat alakítottak ki, hat-hét család lakott itt. – 1998 kezdtünk el foglalkozni a Vigadó sorsának rendezésével – mond­ta Babin­szki György. Ahogy az alpolgármester fogalmazott, ez nem csak egy épület, a Vigadó egy szimbóluma a városnak. 2004. júliusában a város vezetése leadta pályázatát egy EU-s kiírásra. Ebben a Vigadó felújítását összevonták a régi művelődési ház rendbetételével, valamint belevették egy szociális blokk kialakítását a városközponthoz közeli „Cinka Pan­na” telepen. Szeptem­berben kiderült, az elképzeléseikhez uniós pályázati támogatást nyertek.

A felújítás teljes költsége 380 millió forint volt, az elnyert támogatás ebből 342 millió forintot tett ki. A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a munkálatok csak 2006 márciusában kezdődtek. 2007. nyarán azonban a városlakók már a felújított Vigadóban élvezhették a koncerteket és szórakoztató műsorokat.


Monor, Vigadó Nonprofit Kft.
Idősek világnapja
| Rendezvények

Idősek világnapja

A Vigadó Nonprofit Kft. ezúton hívja meg Önöket az Idősek Világnapja alkalmából szervezett ünnepségére

Stand up est - TELTHÁZ
| Rendezvények

Stand up est - TELTHÁZ

TévéLaci- Hadházi László önálló estje

képmozaikok

galéria megtekintése
Monor Városi Gyereknap Ünnepi megemlékezés - 2014.03.15.Városi gyereknap - 2010.05.30.Ünnepi megemlékezés - 2011.10.23.Városi ünnepség - 2011.03.15.
Monor címere
Irodai ügyfélfogadás

(Jegyértékesítés, terembérlet, időpont-egyeztetés, szakmai információk ügyében, kérjük irodai ügyfélfogadás alatt keresse munkatársainkat! Az irodai ügyfélfogadás után, csoportjaink működési ideje alatt csak ügyeletet biztosítunk. Megértésüket köszönjük!)
All copy right © 2017 Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft.